Το εργαστήριο υλοποιήθηκε σύμφωνα με το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος του Κέντρου Πρόληψης “Όραμα” το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)

Τίτλος:  «Ειρήνη»

Στη γωνιά της παρεούλας, ξεκινήσαμε να μιλάμε για την ειρήνη, αφού ακούσαμε πρώτα ένα σχετικό τραγούδι και παρακολουθήσαμε το διαδικτυακό παραμύθι «Ειρήνη – Η ιστορία ενός μικρού πρόσφυγα». Τα παιδιά ανέφεραν τις ιδέες τους σχετικά με την έννοια της «ειρήνης», τι είναι και πότε επικρατεί ειρήνη… «Όταν δεν έχουμε πόλεμο», «όταν έχουμε φίλους», «όταν αγαπάμε», «όταν έχουμε την οικογένειά μας», ήταν μερικές από τις απαντήσεις τους. Έπειτα, κλείσαμε τα μάτια μας, μεταφερθήκαμε σε έναν κήπο γεμάτο λουλούδια και δέντρα, όπου έπαιζαν παιδιά. Τα παιδιά ζωγράφισαν σκηνές ενός «ειρηνικού κόσμου».

Μιλήσαμε για το σύμβολο της ειρήνης και τα παιδιά το ζωγράφισαν με τα δάχτυλά τους, χρησιμοποιώντας τέμπερες. Τέλος, διαβάσαμε το παραμύθι «η ιστορία του άστρου», όπου γνωρίσαμε όλα τα άστρα της ειρήνης, εκείνο της υπομονής, της αγάπης, του γέλιου, του σεβασμού και πολλά άλλα που μας έδωσαν και από ένα μάθημα ειρήνης! Γράψαμε τις λέξεις Ειρήνη και Αγάπη.